Ndërlidhjet

BRUKSEL


Anëtarët e Parlamentit Evropian nga vendet e Evropës Lindore kanë kërkuar që ligji për ndalimin e përdorimit të simboleve naziste, të zgjerohet edhe për ndalimin e simboleve komuniste.
Thirrja u bë nga ligjvënësit e Çekisë, Estonisë, Hungarisë, Lituanisë dhe Sllovakisë.
Ata thanë se ndalimi duhet të vlejë edhe për drapërin dhe çekiçin, për shkak të vrasjeve dhe torturave që njerëzit kanë kaluar nën regjimet komuniste.
XS
SM
MD
LG