Ndërlidhjet

KABUL


Turqia mori sot komandën e trupave të NATO-s në Afganistan. Gjenerali Ethem Erdagi gjatë 6 muajve të ardhshëm do të komandojë rreth 8.500 trupa, shumica prej të cilëve janë ushtarë gjermanë dhe francezë. "Prioritetet kryesore do të jenë ato të mëhershmet: të garantojmë sigurinë në Afganistan dhe një mjedis të sigurt në të cilin qeveria e vendit do të mund të udhëheq vendin" tha Erdagi. Forcat amerikane në Afganistan nuk janë nën komandën e forcave shumëkombëshe të NATO-s.
XS
SM
MD
LG