Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kryeministri i Maqedonisë, Vlado Buçkovski, ka deklaruar se pret që Maqedonia në vitin 2006 të filloj bisedimet për anëtarësim në Unionin Evropian dhe që ky proces të marrë fund në vitin 2010.
Këto komente Buçkovski i ka bërë pas dorëzimit në Bruksel të përgjigjeve në pyetësorin që ka të bëjë me plotësimin e kushteve për sigurimin e statusit të kandidatit.
Kryetari i Komisionit evropian Zhoze Manuel Baroso me këtë rast ka deklarur se Bashkimi Evropian është i vendosur që me vendet e Ballkanit Perendimor të kultivoj lidhjet më të ngushta.
XS
SM
MD
LG