Ndërlidhjet

KJOTO


Protokoli i Kjotos, që synon reduktimin e prodhimit të gazërave të dëmshme për mjedisin, hyri sot në fuqi. Negociatat për protokolin, që lidhet ngusht me çështje të ngrohjes globale, kanë filluar para tetë vitesh, në Japoni. Protokoli deri tani është ratifikuar nga 141 shtete, por jo edhe nga prodhuesit më të mëdhenjë të këtyre gazrave: Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Australia.
XS
SM
MD
LG