Ndërlidhjet

KJOTO, JAPONI


Prej ditës së sotme marrëveshja e Kjotos për nxehjen globale bëhet e plotfuqishme. Sipas këtij Protokoli, kufizohet emetimi i dioksid karbonit dhe i gazrave të tjerë, për të cilët shkencëtarët thonë se ndikojnë në rritjen e temperatures në botë, që shkrinë akullnajat dhe ngritë nivelin e oqeaneve. Shtetet e Bashkuara nuk e kanë nënshkruar këtë Protokol, me shpjegimin se ai do ta dëmtonte ekonominë amerikane.
XS
SM
MD
LG