Ndërlidhjet

NJU JORK


Afro 3.2 miliardë njerëz në botë jetojnë në qytete, ndërsa deri në vititn 2030 ky numër do të rritet në 5 miliardë, thuhet në një raport të Kombeve të Bashkuara për popullësi dhe zhvillim. Në këtë raport thuhet se numrin më të madh të banorëve prej qyteteve aktualisht e ka Tokio me 35.3 milionë njerëz, Meksika ka 19.2 , Nju Jorkut 18.5 milionë banorë e kështu me radhë.
XS
SM
MD
LG