Ndërlidhjet

LONDËR


Organizata ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, Amnesty International tha se femrat në Irak në periudhën e pasigurisë së pasluftës, janë të rrezikuara nga dhuna dhe keqpërdorimet seksuale. Në raportin e emëruar "Iraku – dekadat e vuajtjes", thuhet se liria e lëvizjes për femrat është e kufizuar, ndërsa disa të arrestuara nga forcat amerikane janë rrahur dhe kërcënuar me dhunim. Zyrtarët amerikanë thanë se do të shqyrtojnë këtë raport.
XS
SM
MD
LG