Ndërlidhjet

PRISHTINË


"Statusi përfundimtar i Kosovës është në duart e kosovarëve, kurse mënyra e përcaktimit të statusit varet nga projeksioni rajonal në kuadër të Bashkimit Evropian" tha zëvendëskryeministri italian, njëherit ministr i jashtëm, Xhanfranko Fini. Këto komente ai i bëri në Prishtinë, pas takimeve me presidentin Ibrahim Rugova dhe kryeministrin Ramush Haradinaj. Ai theksoi standardet si çështjen kryesore në rrugën e Kosovës drejtë statusit përfundimtar. Fini tha se qëndrimi i Italisë nuk dallon nga ai i Bashkimit Evropian që përjashton opcionet për ndarjen e Kosovës, apo kthimin në periudhën e vitit 1999.
XS
SM
MD
LG