Ndërlidhjet

LONDËR


Kisha Anglikane kërkoi nga degët e saj në Kanada dhe në Shtetet e Bashkuara, që 3 vjet të mos marrin pjesë në Këshillin Konsultativ Anglikan, trupin më të lartë të kishës, për shkak të mospajtimeve rreth zgjedhjes së disa klerikëve homoseksualë.
Hapi u ndërmor pasi tradicionalistët anglikanë u shprehën të zemëruar nga zgjedhja e një peshkopi homoseksual në Shtetet e Bashkuara, dhe nga bekimi që iu bë disa shoqatave të homoseksualëve atje dhe në Kanada.
Rreth 77 milionë njerëz në botë u përkasin kishave anglikane.
XS
SM
MD
LG