Ndërlidhjet

GJENEVË


Ka hyrë sot në fuqi marrëveshja ndërkombëtare kundër përdorimit të duhanit, e cila parasheh ashpërsimin e masave ndaj pirjes së duhanit. Kjo marrëveshje është nënshkruar nga 168 vende dhe është miratuar nga 68 prej tyre. Në mesin e vendeve që nuk e kanë miratuar janë dhe Shtetet e Bashkuara e Kina. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë çdo vit 5 milionë njerëz vdesin nga sëmundjet e shkaktuara nga duhani.
XS
SM
MD
LG