Ndërlidhjet

BISHKEK/DUSHANBE


Në dy vende të Azisë qëndrore, të dala nga ish Bashkimi Sovjetik, përkatësisht Kazakistan dhe Taxhikistan janë zhvilluar sot votimet për zgjedhjet parlamentare.
Në Kazakistan opozita ka paralajmëruar organizimin e protestave në rast të mosmbajtjes së zgjedhjeve të lira e të ndershme. Ndërsa në Taxhikistan partia kryesore në opozitë ka vetëm dy vende në parlament.
Këto zgjedhje mbahen pas revolucionit të portokalltë në Ukrainë, gjithashtu vend i dalë nga ish-Bashkimi Sovjetik.
XS
SM
MD
LG