Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Konferenca dy-javëshe për të drejtat e gruas i përmbylli punimet me miratimin e rezolutës, të cilën Shtetet e Bashkuara më parë e sponsoruan, kurse më vonë e kundërshtuan.
Delegatja amerikane Ellen Sauerbrey tha se rezoluta e miratuar të premten e ka "humbur qëllimin e vet" dhe "nuk është e pranueshme".
Sauerbrey ofroi tërheqje të rezolutës pasi u pranua amandamenti i Kubës për ndikimin e mundshëm negativ të globalizimit ndaj gruas, por 45 anëtarët e Komisionit e injoruan kërkesën e saj dhe miratuan rezolutën.
XS
SM
MD
LG