Ndërlidhjet

KARAKAS


Presidenti i Iranit, Mohammad Khatami tha se dëshiron të bashkëpunojë me bashkësinë ndërkombëtare për të treguar se Irani nuk po prodhon armë bërthamore. Megjithkëtë, ai tha se Irani ka të drejtë të përdorë lëndët bërthamore për qëllime paqësore.
"Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian dëshirojnë që ne të heqim dorë nga një e drejtë legjitime. Për shkak të krenarisë sonë kombëtare, ne nuk do ta bëjmë këtë. Sidoqoftë, jemi të gatshëm të ofrojmë prova se nuk po prodhojmë armë bërthamore" tha Khatami, në përfundim të vizitës në Venezuelë.
XS
SM
MD
LG