Ndërlidhjet

JERUSALEM


Presidenti i Izraelit Moshe Katsav formalisht e hapi muzeun e ri të Holokaustit në Izrael, për të përkujtuar 6 milionë hebrenjtë e vrarë gjatë Luftës së Dytë Botërore.
Në ceremonialin morën pjesë shumë titullarë, në mesin e të cilëve edhe sekretari i përgjithshëm i ombeve të Bashkuara Kofi Annan.
"Holokaust nuk ishte vetëm përvojë e hebrenjve. Është një përvojë e rëndësisë së veçantë për mbarë botën, nga e cila ne nxorrëm mësime. Ishin mësimet e nxjerra nga Holokausti dhe Lufta e Dytë Botërore që çuan në formimin e Kombeve të Bashkuara", tha Annan.
XS
SM
MD
LG