Ndërlidhjet

PRISHTINË


"Qeveria duhet të shtojë përpjekjet për të përmirësuar realisht jetën e pakicave", ka kërkuar shefi i UNMIK-ut Soren Jessen Petersen nga institucionet e Kosovës, në një vjetorin e ngjarjeve të marsit. Nga tre ditët e dhunës vitin e kaluar humbën jetën 19 njerëz, mbi 600 shtëpi u shkatërruan e rreth 4 mijë njerëz u zhvendosën.
"Një vit më vonë Kosova ka bërë një rrugë të gjatë. Janë nxjerrë mësime nga ne, nga politikanët dhe populli i Kosovës", thuhet mes të tjerash në deklaratën e Jessen Petersenit në një-vjetorin e trazirave të marsit.
XS
SM
MD
LG