Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i mbrojtjes, Donald Rumsfeld tha sot se numri i ushtarëve të Shteteve të Bashkuara dhe i koalicionit në Irak do të mund të zvogëlohej gjatë periudhës kur forcat e sigurisë irakiane do të aftësoheshin për ti kryer me suskes detyrat e sigurisë. Mëtutje, zoti Ramsfeld u shpeh optimist për zhvillimet në Irak:
- Sot, i liruar nga kontrolli bathist, ekonomia e Irakut po rritet, vlerat e pronës po shtohen, refugjatët po kthehen në shtëpi, investimet e jashtme po shtohen. Pra, në zemër të Lindjes së Mesme, Iraku është një vend që ofron liri dhe mundësi, e jo tirani dhe terror.
XS
SM
MD
LG