Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i përgjithshëm Kofi Annan do të kërkojë nga udhëheqësit botërorë t'i miratojnë ndryshimet më të mëdha prej themelimit të Kombeve të Bashkuara.
Annan sot formalisht do t'ua paraqesë propozimet 191 vendeve anëtare.
Propozimet e tij parashohin zgjërimin e Këshillit të Sigurimit me 24 anëtarë për t'i përfaqësuar realitetet e shekullit 21, miratimin e një konvente gjithë përfshirëse kundër terrorizmit, dhe themelimin e një Këshilli për të Drejtat e Njeriut, i cili do ta zëvendësonte Komisionin aktual.
XS
SM
MD
LG