Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti amerikan, George Bush, ka nënshkruar legjislacionin përkatës që i lejon Terri Schiavos të vazhdojë të jetojë. Terri Schiavo, 41 vjeç, prej 15 vitesh jeton në saj të gypave ushqyes, derisa truri i është dëmtuar nga një sulm në zemër në vitin 1990. Tubat ushqyes i janë hequr të premten pas vendimit nga Gjykata, i cili u morr pasi çështja shkoi në gjyq për shkak të mosmarrëveshjeve mes bashkëshortit të Schiavos dhe prindërve të saj. Këta të fundit kërkojnë që e bija të vazhdojë të jetojë ndonëse në mënyrë artificiale dhe me tru që nuk funksion.
XS
SM
MD
LG