Ndërlidhjet

PRAGË


Ministri i jashtëm i Gjermanisë Joschka Fischer i bëri thirrje Rusisë t'i hetojë shkeljet e të drejtave të njeriut që forcat ruse të sigurisë i kanë bërë në Çeçeni.
Në fjalimin në Komisionin e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë, Fischer pranoi se Çeçenia ka vuajtur nga ato që i quajti "akte të dhunës terroriste", por shtoi se forcat qeveritare kanë reaguar me masa shtypëse dhe shkelje të lirive themelore të njeriut.
Fischer tha se qeveria e Rusisë është përgjegjëse për aksionet e tilla.
XS
SM
MD
LG