Ndërlidhjet

UASHINGTON


Gjatë vitit 2005 do të kthehet vëmendja ndërkombëtare ndaj Ballkanit, për shkak të statusit të pazgjidhur të Kosovës, tha ministri i jashtëm grek, Petros Molivijatis, i cili po qëndron në Uashington. Kthimi në gjendjen e para vitit 1999, sipas tij, nuk është real, kurse zgjidhja për statusin përfunditmar duhet të jetë e qëndrueshme dhe realiste, të stabilizojë rajonin dhe të arrihet me dialog. Molivijatis hodhi poshtë mundësitë e ndarjes së Kosovës, apo bashkangjitjes së saj ndonjë vendi tjetër, pasi siç tha, "ky do të ishte burim i destabilizimit të rrezikshëm".
XS
SM
MD
LG