Ndërlidhjet

OSLO


Në një raport të përgatitur nga afro 1400 ekspertë nga 95 vende të botës thuhet se njerëzit po e dëmtojnë tokën në një shkallë të lartë dhe se rrezikojnë shkatërrime në natyrë, që do të mund të shkaktonin sëmundje, shpyllëzime dhe "zona të vdekjes" në detëra. Në këtë raport, mëtutje, shkruan se popullata në shtim, gjatë 50 viteve të kaluara, e ka ndotur dhe ka shfrytëzuar tejmase dy të tretat e sistemeve ekologjike nga të cilat varet jeta.
XS
SM
MD
LG