Ndërlidhjet

UASHINGTON


I nominuari i presidentit George Bush për mbikqyrjen e agjencive amerikane të spiunazhit, sot u zotua se do të fokusohet në reformimin e komunitetit të kundërzbulimit.
Në dëshminë e tij para panelit të Senatit, John Negroponte tha se funksioni i drejtorit të parë kombëtar të kundërzbulimit do të jetë koordinimi i punës së 15 agjencive të kundërzbulimit.
"Si drejtor i kundërzbulimit kombëtar, nuk do t'i kursej përpjekjet për t'u siguruar se komuniteti ynë i kundërzbulimit do të jetë objektiv dhe i matur, por që nuk do t'i shmanget rrezikut, dhe gjithmonë do të jetë besnik ndaj vlerave dhe historisë tonë si komb. Ne duhet të sigurohemi që në informatat e gjeneruara nga një pjesë e komunitetit, të kenë qasje edhe pjesët tjera të komunitetit", tha Negroponte.
Ai tha se qëllimi i tij do të jetë përmirësimi i produkteve analitike dhe nxjerrja e së vërtetës para politikëbërësve.
XS
SM
MD
LG