Ndërlidhjet

BRUKSEL


Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jaap de Hoop Scheffer tha se për të përballuar rreziqet globale të sigurisë, Aleanca duhet të bashkëpunojë ngushtë me Kombet e Bashkuara dhe Bashkimin Evropian. Në konferencën një ditore të NATO-s, ai gjithashtu tha se Aleancës i duhen investime për modernizimin ushtarak.
"Roli i NATO-s ka ndryshuar gjatë viteve të fundit, duke dalë nga qëndrimi mbrojtës gjatë Luftës së Ftohtë, në operacionet në Afganistan dhe Ballkan si dhe trajnimet në Irak" tha Schffer.
XS
SM
MD
LG