Ndërlidhjet

TIRANË


Ekspertë nga Shqipëria, Bullgaria dhe Maqedonia, sot i kanë prezentuar studimet e ambientit për naftëpërcjellësin që do të kalojë nëpër këto tre vende.
Naftëpërcjellësi, të cilin tre vendet ballkanike e miratuan dhjetorin e kaluar, do të transportojë naftë të papërpunuar nga Rusia, Azerbejxhani, Kazakistani dhe Turkmenistani, në tregjet e Evropës Perëndimore dhe Amerikës Veriore.
Ndërtimi i naftëpërcjellësit të gjatë 913 kilometra, pritet të fillojë në nëntor.
XS
SM
MD
LG