Ndërlidhjet

ZAGREB


Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë i ka bërë thirrje Kroacisë të bëjë më shumë për t'i inkurajuar që të kthehen mbi 100 mijë serbët e larguar gjatë luftës së viteve 1991-1995.
Agjencia kroate HINA e transmeton kreun e misionit të OSBE-së Peter Semneby, të ketë thënë se serbëve u duhen sinjale nga Kroacia se ata do të mirëpriten, e jo vetëm të tolerohen.
Sipas Kombeve të Bashkuara, nga Kroacia janë larguar 280 mijë serbë etnikë, nga të cilët, deri tash janë kthyer 100 mijë.
XS
SM
MD
LG