Ndërlidhjet

ASHGABAT


Presidenti aktual i Turkmenistanit, vend i dalë nga shpërbërja e Bashkimit Sovjetik, i ka deklaruar kreut të rradhës së OSBE-së se nuk do të kandidojë për zgjedhjet presidenciale të vitit 2009.
Saparmurat Nijazov ka deklaruar më parë se asnjë udhëheqës shteti nuk duhet të jetë më shumë se 70 vjeç, derisa drejton me dorë të hekurt Turkmenistanin. Ai është i njohur për vendime të tilla si ndërrimi i emrave të muajve dhe emërtimi i tyre sipas anëtarëve te familjes së tij.
XS
SM
MD
LG