Ndërlidhjet

ANKARA


Presidenti i Irakut, Jalal Talabani, tha se në vendin e tij nuk do të lejohet regjim islamik, por do të respektohet identiteti dominues musliman i popullit. Talebani i ka bërë këto komente në një intervistë të botuar sot në gazetën turke "Sabah". Ai ka theksuar se dëshiron ta çojë Irakun drejt një shteti demokratik, federal dhe me sistem parlamentar, por, ka thënë Talebani, deputetët nuk dëshirojnë të bëjnë ligje që bien ndesh me parimet islame.
XS
SM
MD
LG