Ndërlidhjet

STRASBURG


Këshilli i Evropës thotë se Shtetet e Bashkuara kanë ushtruar tortura ndaj terroristëve të dyshuar në Gjirin Guantanamo, në Kubë. Në një rezolutë të miratuar sot, Asambleja Parlamentare e Këshillit, u bën thirrje Shteteve të Bashkuara që të ndërpresin praktikën e burgosjeve të fshehta dhe hetimet t'i zhvillojnë mbi bazën e procedurave ligjore në bazën detare. Qeveria amerikane ndërkaq, ka mohuar të jenë ushtruar tortura në bazë, por hetimet janë duke vazhduar.
XS
SM
MD
LG