Ndërlidhjet

QYTETI HO SHI MIN


Vietnami sot e shënoi 30 vjetorin e fitores komuniste ndaj forcave të prira nga trupat amerikane.
Në ceremoninë në kryeqytetin Ho Shi Min, më parë i njohur si Saigon, morën pjesë udhëheqësit kryesorë komunistë të vendit dhe gjenerali 94 vjeçar në pension Vo Nguyen Giap, taktika e të cilit fillimisht i mposhti francezët, pastaj edhe amerikanët.
Të shqetësuar se kremtimi madhështor mund ta dëmtonte zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike me Shtetet e Bashkuara, partnerin më të madh tregtar, në ceremoninë e sotme vietnamezët më shumë e theksuan të ardhmen se sa të kaluarën.
XS
SM
MD
LG