Ndërlidhjet

NJU JORK


Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve me seli në Shtetet e Bashkuara ka bërë të ditur se vrasjet janë arsyeja kryesore e vdekjes së gazetarëve në detyrë. Sipas një studimi të ri të kësaj organizate, gazetarët e vrarë nuk e kanë humbur jetën si pasojë e luftimeve në zonat e konfliktit, por janë vrarë për shkak të profesionit. Numri më i lartë i gazetarëve të vrarë është shënuar në Filipine, e ndjekur nga Iraku, Kolumbia, Banglladeshi dhe Rusia.
XS
SM
MD
LG