Ndërlidhjet

PARIS


Gazetarët janë përballur me rrezikun në rritje në vitin 2004, gjatë të cilit janë vrarë 54 gazetarë.
Në raportin e grupit Reporterët pa Kufij, që përkon me Ditën e Lirisë së Shtypit, thuhet se Iraku mbetet vendi më i rrezikshëm për gazetarët, me 19 të vrarë dhe mbi 12 të rrëmbyer.
Grupi gjithashtu tha se Irani mbetet burgu më i madh për gazetarët, me 13 të burgosur gjatë vitit 2004, ndërsa Rusia mbetet vend i rrezikshëm për gazetarët. Në Rusi vjet e humbën jetën 2 gazetarë.
XS
SM
MD
LG