Ndërlidhjet

BRASILIA


Udhëheqësit nga 34 vende arabe dhe të Amerikës Latine kanë mbështetur një deklaratë të përbashkët, përmes së cilës dënojnë pushtimin izraelit të territoreve palestineze dhe kanë bërë thirrje për liberalizimin e tregtisë.
"Deklarata e Brasilias" u miratua në fund të takimit të parë mes përfaqësueve arabë dhe latino-amerikanë.
Megjithatë përfaqësuesit e Egjiptit, Arabisë Saudite, Sirisë dhe Jordanisë, vende arabe të një rëndësie të veçantë, nuk ishin të pranishëm në takim.
XS
SM
MD
LG