Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara e mbështesin kërkesën e Japonisë për të fituar ulëse të përhershme në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Riçard Bauçer, tha se qeveria amerikane e mbështet Japoninë, por nuk paragjykoi lidhur me ndonjë vend tjetër që duhet ose nuk duhet të jetë anëtar i ri në Këshillin e Sigurimit.
Edhe Gjermania, Brazili dhe India kanë kërkuar të jenë anëtarë të përhershëm Këshillit të Sigurimit.
XS
SM
MD
LG