Ndërlidhjet

MOSKË


Themeluesi i Kompanisë ruse të naftës "Yukos", Mihail Khodorovsky, do të dalë sërish para Gjykatës, në ditën e katër të leximit të vendimit për aktakuzën që e ngarkon atë me mashtrim. Gjykatësja Irina Kolesnikova, kryesisht, i ka mbështetur akuzat e Prokurorisë për fajësinë e Khodorovskyit dhe partnerit të tij, Laton Lebedev, por Gjykata ende formalisht nuk e ka shpallur vendimin.
Prokurorët kanë kërkuar që të dy të akuzuarit të dënohen me nga 10 vjet burgim.
XS
SM
MD
LG