Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara e mbështesin kërkesën e Japonisë për të fituar ulëse të përhershme në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Richard Baucher, tha se qeveria amerikane e mbështet Japoninë, por nuk paragjykoi nëse edhe ndonjë vend tjetër duhet ose nuk duhet të jetë anëtar i ri në Këshillin e Sigurimit.
Gjermania, Brazili dhe India gjithashtu kanë kërkuar të jenë anëtarë të përhershëm në KS të KB.
XS
SM
MD
LG