Ndërlidhjet

BAGDAD


Xhamitë sunite sot i kanë mbyllur dyert në mbarë Irakun në shenjë proteste për vargun e vrasjeve të klerikëve dhe personaliteteve publike sunitë.
Nga minaret e Bagdadit, myjezinët sunitë u kanë bërë thirrje besimtarëve që lutjet t'i bëjnë në shtëpi.
Ndërkohë, rreth 1.000 përfaqësues të fiseve, partive politike dhe udhëheqësve fetarë sunitë, u tubuan për të kërkuar dorëheqjen e ministrit të Brendshëm Baqer Solagh, nga i cili kërkojnë ndërmarrjen e hetimeve të pavarura për vrasjet e fundit.
XS
SM
MD
LG