Ndërlidhjet

LUKSEMBURG


Jean Claude Juncker, kryeminsitër i Luksemburgut, që aktualisht e kryeson presidencën e BE-së, tha mbrëmë vonë se, përkundër votës "jo" në Francë dhe dje në Holandë, procesi i ratifikimit megjithatë duhet të vazhdoj.
- Evropa, ashtu siç është, nuk pëlqehet dhe si rezultat Evropa, ashtu siç ishte trajtuar në marrëveshjen kushtetuese, është refuzuar. Megjithatë, mendoj se procesi i ratifikimit duhet të vazhdoj edhe në vendet e tjera, tha zoti Juncker.
62% të atyre që votuan në referendumin në Holandë e kundërshtuan Kushtetutën e BE-së, ndërsa 38% votuan për këtë dokument.
XS
SM
MD
LG