Ndërlidhjet

TIRANË


Shqipëria ka filluar sot dhe zyrtarisht fushatën zgjedhore për zgjedhjet e përgjithshme të 3 korrikut. Rreth 57 parti politike dhe koalicione janë regjistruar për të marrë pjesë në këto zgjedhje, krahasuar me 38 që ishin regjistruar për zgjedhjet e vitit 2001.
Zgjedhjet e mëparshme në Shqipëri janë shoqëruar me parregullsi dhe mospranime rezultatesh nga partitë humbëse, derisa këtë vit ato janë kusht që vendi të vazhdojë proçesin drejt integrimit euro-atlantik.
480 vëzhgues nga Këshilli i Evropës dhe OSBE-ja do t'i bashkangjiten rreth 3'500 vëzhguesve vendorë për të mbikqyrur zgjedhjet e 3 korrikut.
XS
SM
MD
LG