Ndërlidhjet

UASHINGTON


Irani do t'i bashkangjitet përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara, Irakut dhe Bashkimit Evropian në një konferencë gjatë këtij muaji, ku do të diskutohet rindërtimi i Irakut.
Sekretarja amerikane e Shtetit Condolezza Rice nuk e ka kundërshtuar pjesëmarrjen e Iranit, por megjithate i ka përsëritur kritikat ndaj Teheranit.
"Irani është fqinj i Irakut dhe nuk do të donim asgjë më shumë se të ishin të përkushtuar për një Irak të qëndrueshëm, në punët e të cilit nuk do të ndërhynte Irani. Ky i fundit do të duhej të mbështeste një Irak stabël dhe demokratik", tha Condoleeza Rice.
XS
SM
MD
LG