Ndërlidhjet

BRAZILIA


Japonia dhe Brazili, sot i kontestuan kritikat e Kinës rreth planit për zgjërimin e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
Propozimi parasheh zgjërimin e Këshillit në 25 anëtarë, dhe 6 vende shtesë për anëtarët e përhershëm, që tash janë 5.
Kina tha dje se do të bllokojë çdo nismë, e cila Japonisë, Brazilit, Indisë apo Gjermanisë, do t'i jepte një vend të përhershëm në Këshillin e Sigurimit.
XS
SM
MD
LG