Ndërlidhjet

BERN


Zviceranët sot do të vendosin nëse do të hiqet kontrolli i pasaportave në kufinjtë e vendit, dhe nëse do t'u jepen më shumë të drejta çifteve të homoseksualëve.
Nëse votuesit e japin pëlqimin, atëherë Zvicra do t'i bashkangjitet zonës "Schengen" të Bashkimit Evropian, në të cilën pasaportat nuk kontrollohen në kufinjtë e vendeve fqinje.
Anketimet kanë treguar se megjithëse Zvicra nuk është anëtare e BE-së, shumica e votuesve janë shprehur për zonë të lirë qarkullimi pa pasaporta.
XS
SM
MD
LG