Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata Ndërkombëtare Penale sot zyrtarisht i ka filluar hetimet për krime luftë, në Darfur të Sudanit.
Rajoni i Darfurit është shkatërruar nga lufta civile dhe uria, për dy vjet rresht.
Sipas një vlerësimi, rreth 300 mijë njerëz janë vrarë dhe mbi 2 milionë kanë mbetur pa shtëpi. Zyra e Prokurorit të Gjykatës, ka thënë se hetimet do të fokusohen në individët me përgjegjësinë më të lartë penale për krimet e kryera në rajon.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së pati votuar në mars, që situatën në Darfur t'ia referojë Gjykatës Ndërkombëtare Penale, e para gjykatë botërore e përhershme e këtij lloji.
XS
SM
MD
LG