Ndërlidhjet

BRUKSEL


Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jaap De Hoop Scheffer, ka deklaruar se prania e fuqishme e KFOR-it në Kosovë edhe më tutje do jetë e domosdoshme. Kjo për faktin që Kombet e Bashkuara kanë filluar proçesin e vlerësimit të jetësimit të standardeve dhe për shkak të hapjes së mundshme të bisedimeve për statusin përfundimtar të Kosovës. Këto deklarata Scheffer i ka bërë në takimin e ministrave të mbrojtjes të vendeve të NATO-s.
Pas takimit ministri amerikan i Mbrojtjes Donald Rumsfeld ka thënë para gazetarëve ka thënë s epër Kosovën është shumë e rëndësishme të gjendet një zgjidhje politike.
Ndërkaq ministri rus i Mbrojtjes, Sergej Ivanov, me këtë rast ka thënë se "zgjidhja politike për Kosovën është ende larg dhe për të do të duhen edhe shumë vite"
XS
SM
MD
LG