Ndërlidhjet

UASHINGTON


Nënpresidenti Dick Cheney tha se Shtetet e Bashkuara nuk kanë plane për ta mbyllur burgun ushtarak në Guantanamo, Kubë.
Cheney i deklaroi televizionit FOX se njerëzit që ndodhen në Guantanao, janë kryesisht terroristë, të kapur në fushëbetejat në Afganistan apo si pjesëtarë të Al Kaidës.
Aktivistë për të drejtat e njeriut dhe disa ligjvënës amerikanë kanë kërkuar burgu të mbyllet, meqë sipas tyre, të burgosit abuzohen dhe i nënshtrohen torturës.
XS
SM
MD
LG