Ndërlidhjet

ANKARA


Politikanë kurdë të Turqisë iu bënë thirrje luftëtarëve kurdë dhe forcave qeveritare, që t'i ndërpresin luftimet.
14 personalitete të njohura politike, përmes një deklarate të përbashkët, i ftuan separatistët e Partisë së Punës së Kurdistanit, dhe qeverinë, që t'i japin fund konfliktit.
Në vitin 1984, PPK-ja ka filluar lëvizjen e armatosur, me qëllim të vetëqeverisjes në pjesën juglindore që është e banuar kryesisht me kurdë.
XS
SM
MD
LG