Ndërlidhjet

SOFJE


Në Bullgari sot kanë filluar zgjedhjet parlamentare, të cilat do të përcaktojnë kush do t'i prijë vendit në vitin 2007, kur vendi pritet të hyjë në Bashkimin Evropian.
Anketimet e opinionit tregojnë Partia Socialiste prin ndaj partisë së qendrës së djathtë të kryeministrit Siemon Saxe-Coburg Gotha, ndërsa shqetësime kryesore të elektoratit janë krimi dhe varfëria.
Rreth gjysma e 8 milionë bullgarëve jetojnë me më pak se 2 euro në ditë.
XS
SM
MD
LG