Ndërlidhjet

PRISHTINË


Ministri i Jashtëm i Serbisë dhe Malit të Zi, Vuk Drashkoviq, ka deklaruar mbrëmë vonë në Graçanicë, se nuk ekziston dora e një politikani serb që do të nënshkruajë, në çfarëdo rrethana, dokumentin për krijimin e shtetit të pavarur të Kosovës.
Duke iu drejtuar pjesëmarrësve, në një tubim poetik, ai ka thënë se me kryeministrin dhe presidentin e Serbisë, dhe në bashkëpunim me botën, po luftojnë për mbrojtjen e të drejtave të popullit serb në Kosovë.
Drashkoviq ka theksuar se decentralizimi i pushtetit lokal në Kosovë do të thotë që serbët të formojnë pushtetin në lokalitetet ku përbëjnë shumicën.
XS
SM
MD
LG