Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

KALININGRAD


Fillojnë sot festimet tre ditore për të kujtuar 750 vjetorin e themelimit të Kaliningradit, që tashmë është enklavë ruse, e cila gjendet e shkëputur nga territori i Rusisë dhe shtrihet mes Polonisë e Lituansë. Kaliningradi i themeluar nga gjermanët i ka kaluar ish-Bashkimit Sovjetik në fund të Luftës së Dytë Botërore me marrëveshjen e Potsdamit. Kaliningradi paraqet një problem në marrëdhëniet mes Moskës e Bashkimit Evropian, pasi qytetarët e saj nuk lëvizin dot lirshëm për në Rusi që nga hyrja e Polonisë dhe Lituanisë në BE.
XS
SM
MD
LG