Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në Teatrin Kombëtar në Prishtinë sot është mbajtur akademi solemne për 15 vjetorin e shpalljes së Deklaratës për Pavarësinë e Kosovës.
Më 2 korrik të vitit 1990, deputetët e përbërjes së atëhershme të Kuvendit të Kosovës, nëpërmjet një deklarate kushtetuese, e patën shpallur Kosovën, siç thuhej, njësi të pavarur dhe të barabartë në federatën, apo
konfederatën e atëhershme jugosllave.
Një vit më vonë, shqiptarët e shpallën pavarësinë e Kosovës, por ky status nuk qe njohur ndërkombëtarisht.
XS
SM
MD
LG