Heshtja e shtypit: Harta globale e gazetarëve të burgosur

Heshtja e shtypit: Harta globale e gazetarëve të burgosur

Mbi 300 gazetarë janë të burgosur në mbarë botën. Ata janë burgosur nën akuza që variojnë nga shkelja e censurës deri te fyerja e feve dhe shpifja. Eksploroni hartën për ta zbuluar numrin e gazetarëve prapa hekurave në çdo vend dhe akuzat (nëse kanë) me të cilat ata përballen.

Numri i gazetarëve të burgosur
1 2-5 6-10 11-20 21-30 31+
Lëvizni kursorin nëpër hartë për detaje të tjera
321 (4*)
Kina
44
Mianmari
43
Bjellorusia
29
Rusia
22
Vietnami
19
Irani
17
Izraeli
17
Eritrea
16
Egjipti
13
Turqia
13
Arabia Saudite
10
Etiopia
8
India
7
Taxhikistani
7
Kameruni
6
Azerbajxhani
5
Senegali
5
Siria
5
Bahreini
5
Iraku
4
Ruanda
4
Algjeria
3
Maroku
3
Togo
2
Afganistani
1
Angola
1
Burundi
1
Republika Demokratike e Kongos
1
Kuba
1
Guatemala
1
Madagaskari
1
Nigeria
1
Nikaragua
1
Filipinet
1
Turkmenia
1
Tunizia
1
Uzbekistani
1
Zambia
1
* Tregon numrin e gazetarëve të burgosur të Radios Evropa e Lirë.

Llojet e akuzave të ngritura ndaj gazetarëve të burgosur

  • Burimi: Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve (të dhënat e datës 1 dhjetor 2023), REL